Søg i denne blog

lørdag den 1. august 2015

Klar, parat, skolestart

Jeps! Min datter er blevet stor.
Puha - det betyder jo faktisk at jeg er blevet gammel (eller ældre ) :)

Jeg blev gravid da jeg var 19 og fødte da jeg var 20. Ergo er jeg 26 år. Og om 2 år (som faktisk går ekstremt hurtigt som forælder) starter min yngste også i skole.

Når skolestarten melder sig, skal udstyret være i orden. Og i den forbindelse er der meldt sig mange tanker og overvejelser angående valg af ting og sager.
Hun skal ikke føle sig uden for.
Der skal ikke være mulighed for at hun bliver drillet, med det hun har.
Hun skal selv være glad for tingene.
Hun skal ikke mangle noget.
Selvom jeg har prøvet at holde udgifterne nede, syntes jeg alligevel det er løbet pænt op i beløb!

Skoletasken er heldigvis i hus. Den er pæn og funktionel, selvom hun ønsker sig en ny. Så mon ikke hun får det i julegave.
De madpakker og drikkedunke vi har, er godt brugte og med brugsridser.
Så en ny madkasse med tilhørende drikkedunk måtte anskaffes. Men jeg kan ikke kun købe til den ene uden at købe til den anden. Den yngste skal selv have madpakke med i børnehave. Så det blev en stor udgift.
Til gengæld rydder vi lidt ud i det vi så har i overskud.

Så skulle vi have bogbind.
Her lå overvejelsen på det klassiske bogpapir eller de nye fancy stræk bog bind i stof, som oven i købet kan vaskes og genbruges.
Så med tanke på at jeg ikke orker bøvle med at finde fidusen i at binde bøger ind, eller at papiret går i stykker, blev det til de nye fancy af slagsen.
Også en dyr fornøjse.
Først 4 stk. i boghandlen til 100kr. Og så fandt jeg ud af at netto havde til 10kr stykket. Så jeg gik en tur i netto, hvilket resulterede i yderligere 5 stykker.
Bevares, så er vi dækket godt ind.
Så var der penalhus, hviskelæder, mærkater til at skrive på, diverse hæfter osv.
Og i min panik over at jeg ikke ved hvad de bliver udstyret med i skolen af hæfter mv. Så har jeg købt rigeligt.
Desuden var der ingen blyant i hendes penalhus - der var en kuglepen. Så her faldt valget på en trykblyant. Så er den altid spids, og hun skal ikke bekymre sig om at spidse blyant i tide og utide.

Og til sidst -og heldigvis gratis- har jeg samlet lidt forskellige skoleskemaer. Så er der plads til, ændringer i skemaet, at hun selv kan være med til at skrive, eller andet uforudset.
Og nå ja, bogmærker. Ikke mindst et enkelt til mig selv også :)

Skolestart er en stor begivenhed, og jeg vil bestemt gøre mit til at det bliver en god oplevelse. Både med skolestart og den videre tilværelse i skolen.
Både med alt det udstyr hun føler behov for, og al den opbakning, vejledning, guidning, hjælp, støtte osv. hun måtte have brug for.

Mon ikke der kommer en lille opdatering omkring den første skolestart :)

3 kommentarer:

  1. Jeg kan stadig huske, hvordan jeg glædet mig helt vildt til at starte i skole... Det er en stor oplevelse, som hun sikkert vil huske i mange år...
    Jeg havde en klasselærer i børnehaveklasse og en anden fra første til og med fjerder klasse, den anden lærer jeg havde, sagde at det var lige gyldigt hvad bøgerne var pakket ind i, så længe at de var det.
    Han brugte selv gamle aviser, hvilket han var stolt over at vise frem og fortælle om.
    Men det kan man jo hurtigt blive mobbet på i dag, desværre...
    Jeg kan huske at jeg engang havde noget brun papir rundt om mine, så kunne jeg skrive på papiret, hvilket var ret fedt...

    Nu starter din opgave også med at lærer hende at lave lektier, men det kan hun nok godt lide, så ingen problemer i det, måske Lillian endda vil være med til at lave noget ind i mellem...

    SvarSlet
  2. Jeg tror de fleste ksn huske deres skolestart :) så det er vigtigt at skabe de bedste rammer om ens barn. Og de bedste muligheder for klassen, så den fungerer optimalt.

    Ja, dag bliver man nemt mobbet over de mindste ting. Og tit faktisk ting som er normale. Den adfærd skal stoppes. Men som mor, ønsker jeg alt det bedste for mine børn.
    Og lektier? Det skal vi nok klare i strakt arm. Så længe det ikke bliver en sur pligt :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg glædet mig faktisk kun indtil at jeg startede, der gik ikke længe før jeg ikke kunne lide det mere, på grund af mobning... Men der er da kommet meget mere fokus på det, så der er da i det mindste mange steder der gør noget ved mobning...
      Med kloge forældre som dig og Chris, så skal I nok klare alt det med lektier...

      Slet